42. nap

Vonalak mögött
Ez a lányom iskolája, a szülőknek a vonalak mögött kell várakozni, mert a gyerekek biztonsága érdekében nem mehetnek be az iskolába. A gyerekek a vonalakkal körülhatárolt területre jönnek ki a suliból tanári kísérettel.
Linsey

5 megjegyzés:

  1. Ez melyik pedagógiai program része?
    Nagyon megdöbbentett......és szívből sajnálom, hogy ilyen is létezik Magyarországon.

    VálaszTörlés
  2. Elsőre valóban fura... vannak jó oldalai is. Ebben az épületben csak kicsik(első-másodikosok) vannak. Az iskola zárva van egész nap, portásnéni/bácsi van, én a bejáratig kísérhetem. Hazafelé pedig akiért korábban mennek bemondják a nevét és valaki mindig lekíséri, vagy 4-kor jön ki mindenki. Sok volt a lopás és könnyedén kiszaladhatnak az útra is, nem tudták követni ki kit visz haza... így valóban a biztonságuk miatt vannak az ajtók zárva. Természetesen ha beszélned kell vmelyik tanárral, akkor a portán beírnak és bemehetsz engedéllyel.

    VálaszTörlés
  3. ÚÚÚÚÚÚÚÚ.
    Napi szinten fel kell mennem másodikos gyerekem cuccait megkeresni, mert elhagy mindig mindent. Az iskolába várakozunk mi szülők, portás néni/bácsi van, és ügyeletes gyerekek is, akik szintén fölmennek szólni. Név szerint ismerjük a tanárokat, gyerekeket és mi szülők is egymást. Az mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy pici iskola, 1 osztály van csak évfolyamonként. De a családias környezet, meghittség nélkül elképzelhetetlen lenne számomra egy általános iskola, (mondjuk szerencsénk van, hogy nekünk volt választási lehetőségünk).
    Meg tudom érteni, hogy a Ti sulitokba ilyen óvintézkedéseket vezettek be!

    VálaszTörlés